Imre bácsi spárgája

Tekerjen 1-3 szál hámozott fehér spárgát vékony bacon szalonnába. Tegye ezeket a „csomagokat” egy tepsibe. Fűszerezzen tejfölbe kevert sóval, borssal, amelyet egy ujjnyi vastagon a csomagokra kell kenni. A végén igény szerint szórja meg sajttal, majd a sütőbe helyezzük, míg a spárga „al dente” nem lesz. Remek!

Lecsó

Daraboljon fel közepes méretűre 1 kg vegyes paprikát, 2-3 hagymát, 2 paradicsomot, 2-3 szál füstölt kolbászt. Pirítsa meg a hagymát és a kolbászt olajban, majd tegye hozzá a paprikát és a paradicsomot, és lassú tűzön főzze kb. 30 percig. Fűszerezze sóval, borssal, cukorral, ízlés szerint csípős paprikával, chilivel, cayenne-borssal. Sós krumplival, vagy friss fehér kenyérrel tálalhatjuk.

Spárga a grillről

Fehér és zöld spárgából egyaránt készíthető. A spárgát megmossuk, meghámozzuk.
A vajat időben vegye ki a hűtőből, hogy puha legyen. Fűszerezze friss fokhagymával, sóval, borssal, és fűszernövényekkel amelyek éppen vannak (snidling, petrezselyem, kakukkfű stb.) Természetesen bolti fűszervaj is megfelelő.
Ezután 5-6 spárgasípot egy adag vajjal alufóliába tekerünk és 15-20 percig óvatosan grillezzük.